Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Snickers házilag recept

Snickers házilag
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A kekszes alaphoz:

    • 13 dkg liszt
    • 7 dkg cukor
    • 4 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A mogyorós réteghez:

    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 25 dkg pörkölt, sós mogyoró
    • 510 g sűrített tej

    A bevonathoz:

    •  legalább 40 dkg étcsokoládé

    Elkészítés:

    A kekszes alap elkészítése:

    A lisztet, cukrot, vajat és tojást összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 20×20 cm-es méretű lappá. Ha van sütőkeretünk, tegyük bele, de anélkül is működik. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Arra figyeljünk, hogy csak éppen kapjon egy kis színt. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni.

    A mogyorós karamellréteg elkészítése:

    A cukrot egy lábasban felolvasztjuk és karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Beleöntjük a sűrített tejet, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Amikor forr, mérsékeljük a lángot, és 8-10 percig főzzük, hogy besűrűsödjön a karamell. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pörkölt, sós mogyorót, és alaposan elkeverjük.

    A mogyorós karamellt egyenletesen ráöntjük a kihűlt kekszes alapra. Ha van sütőkeretünk, kényelmesebb lesz a munka, de a sűrű karamell miatt nem fog lefolyni anélkül sem. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a karamell kellően megdermedjen, és könnyebb legyen szeletelni.

    A csokoládébevonat elkészítése:

    Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk. Sütőpapírra akkora csíkokat kenünk az olvasztott csokiból, amekkorák a felszeletelt süteményszeletek. A karamellás szeleteket ráfektetjük a csokira, majd hűtőben hagyjuk megdermedni.

    Ha a csokoládé megkötött, két lehetőségünk van: vagy teljesen belemártjuk a szeleteket az olvasztott csokoládéba, vagy rácsra helyezve leöntjük őket a csokival. Ismét hűtőbe tesszük, hogy a csokoládébevonat is megszilárduljon.

    Tippek:

    1. Ha kihagyjuk a mogyorót, és keskenyebbre vágjuk a szeleteket, házi Twix-et kapunk.
    2. Ha szobahőmérsékleten hagyjuk a süteményt, a karamell nyúlósabb lesz, mint az eredeti csokié.
    3. Haladók temperálhatják a csokoládét, hogy szép fényes és ropogós legyen a bevonat.
    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek