Snickers házilag recept
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 13 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A mogyorós réteghez:
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg pörkölt, sós mogyoró
- 510 g sűrített tej
A bevonathoz:
- legalább 40 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszes alap elkészítése:
A lisztet, cukrot, vajat és tojást összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 20×20 cm-es méretű lappá. Ha van sütőkeretünk, tegyük bele, de anélkül is működik. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Arra figyeljünk, hogy csak éppen kapjon egy kis színt. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni.
A mogyorós karamellréteg elkészítése:
A cukrot egy lábasban felolvasztjuk és karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Beleöntjük a sűrített tejet, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Amikor forr, mérsékeljük a lángot, és 8-10 percig főzzük, hogy besűrűsödjön a karamell. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pörkölt, sós mogyorót, és alaposan elkeverjük.
A mogyorós karamellt egyenletesen ráöntjük a kihűlt kekszes alapra. Ha van sütőkeretünk, kényelmesebb lesz a munka, de a sűrű karamell miatt nem fog lefolyni anélkül sem. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a karamell kellően megdermedjen, és könnyebb legyen szeletelni.
A csokoládébevonat elkészítése:
Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk. Sütőpapírra akkora csíkokat kenünk az olvasztott csokiból, amekkorák a felszeletelt süteményszeletek. A karamellás szeleteket ráfektetjük a csokira, majd hűtőben hagyjuk megdermedni.
Ha a csokoládé megkötött, két lehetőségünk van: vagy teljesen belemártjuk a szeleteket az olvasztott csokoládéba, vagy rácsra helyezve leöntjük őket a csokival. Ismét hűtőbe tesszük, hogy a csokoládébevonat is megszilárduljon.
Tippek:
- Ha kihagyjuk a mogyorót, és keskenyebbre vágjuk a szeleteket, házi Twix-et kapunk.
- Ha szobahőmérsékleten hagyjuk a süteményt, a karamell nyúlósabb lesz, mint az eredeti csokié.
- Haladók temperálhatják a csokoládét, hogy szép fényes és ropogós legyen a bevonat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
12 házi készítésű itóka karácsonyra
A házi készítésű likőrök tökéletes kiegészítői az ünnepi hangulatnak, legye
Tovább olvasom »A karácsony sztárja: A tökéletes hókifli titka
A hókifli az ünnepi időszak egyik legnagyobb klasszikusa, amelynek omlós té
Tovább olvasom »12 mennyei kosárka az ünnepi asztalra
A kosárkák nemcsak a karácsonyi asztal látványos díszei, hanem ellenállhata
Tovább olvasom »Marlenkát az ünnepi asztalra: 10 kipróbált recept, amivel tuti a siker!
A Marlenka az ünnepi asztalok édes királynője, amely minden alkalommal leny
Tovább olvasom »12 kipróbált sós süti recept a karácsonyi asztalra
A karácsonyi asztal tökéletes kiegészítői a sós sütik, amelyek nemcsak fino
Tovább olvasom »Ezek az idei karácsony kedvenc zserbó receptjei: Ha innen válogatsz, nem tévedhetsz!
A zserbó a karácsonyi asztal megkoronázása, amely nélkül szinte elképzelhet
Tovább olvasom »