Snickers házilag recept

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 13 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A mogyorós réteghez:
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg pörkölt, sós mogyoró
- 510 g sűrített tej
A bevonathoz:
- legalább 40 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszes alap elkészítése:
A lisztet, cukrot, vajat és tojást összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 20×20 cm-es méretű lappá. Ha van sütőkeretünk, tegyük bele, de anélkül is működik. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Arra figyeljünk, hogy csak éppen kapjon egy kis színt. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni.
A mogyorós karamellréteg elkészítése:
A cukrot egy lábasban felolvasztjuk és karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Beleöntjük a sűrített tejet, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Amikor forr, mérsékeljük a lángot, és 8-10 percig főzzük, hogy besűrűsödjön a karamell. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pörkölt, sós mogyorót, és alaposan elkeverjük.
A mogyorós karamellt egyenletesen ráöntjük a kihűlt kekszes alapra. Ha van sütőkeretünk, kényelmesebb lesz a munka, de a sűrű karamell miatt nem fog lefolyni anélkül sem. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a karamell kellően megdermedjen, és könnyebb legyen szeletelni.
A csokoládébevonat elkészítése:
Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk. Sütőpapírra akkora csíkokat kenünk az olvasztott csokiból, amekkorák a felszeletelt süteményszeletek. A karamellás szeleteket ráfektetjük a csokira, majd hűtőben hagyjuk megdermedni.
Ha a csokoládé megkötött, két lehetőségünk van: vagy teljesen belemártjuk a szeleteket az olvasztott csokoládéba, vagy rácsra helyezve leöntjük őket a csokival. Ismét hűtőbe tesszük, hogy a csokoládébevonat is megszilárduljon.
Tippek:
- Ha kihagyjuk a mogyorót, és keskenyebbre vágjuk a szeleteket, házi Twix-et kapunk.
- Ha szobahőmérsékleten hagyjuk a süteményt, a karamell nyúlósabb lesz, mint az eredeti csokié.
- Haladók temperálhatják a csokoládét, hogy szép fényes és ropogós legyen a bevonat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »