Snickers házilag recept
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 13 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A mogyorós réteghez:
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg pörkölt, sós mogyoró
- 510 g sűrített tej
A bevonathoz:
- legalább 40 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszes alap elkészítése:
A lisztet, cukrot, vajat és tojást összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 20×20 cm-es méretű lappá. Ha van sütőkeretünk, tegyük bele, de anélkül is működik. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Arra figyeljünk, hogy csak éppen kapjon egy kis színt. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni.
A mogyorós karamellréteg elkészítése:
A cukrot egy lábasban felolvasztjuk és karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Beleöntjük a sűrített tejet, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Amikor forr, mérsékeljük a lángot, és 8-10 percig főzzük, hogy besűrűsödjön a karamell. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pörkölt, sós mogyorót, és alaposan elkeverjük.
A mogyorós karamellt egyenletesen ráöntjük a kihűlt kekszes alapra. Ha van sütőkeretünk, kényelmesebb lesz a munka, de a sűrű karamell miatt nem fog lefolyni anélkül sem. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a karamell kellően megdermedjen, és könnyebb legyen szeletelni.
A csokoládébevonat elkészítése:
Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk. Sütőpapírra akkora csíkokat kenünk az olvasztott csokiból, amekkorák a felszeletelt süteményszeletek. A karamellás szeleteket ráfektetjük a csokira, majd hűtőben hagyjuk megdermedni.
Ha a csokoládé megkötött, két lehetőségünk van: vagy teljesen belemártjuk a szeleteket az olvasztott csokoládéba, vagy rácsra helyezve leöntjük őket a csokival. Ismét hűtőbe tesszük, hogy a csokoládébevonat is megszilárduljon.
Tippek:
- Ha kihagyjuk a mogyorót, és keskenyebbre vágjuk a szeleteket, házi Twix-et kapunk.
- Ha szobahőmérsékleten hagyjuk a süteményt, a karamell nyúlósabb lesz, mint az eredeti csokié.
- Haladók temperálhatják a csokoládét, hogy szép fényes és ropogós legyen a bevonat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










