Paradicsomos szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 ek porcukor
- 10 ek olaj
- 10 ek paradicsomlé
- 1/2 cs szalalkáli
Krémhez:
- 5 ek liszt
- 0,5 l tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- citromhéj
- 1 ü lekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Négy vékony lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátán kisütünk! Először nagy lángon, aztán pár perc múlva csökkentjük a hőfokot. Hamar megsül. Négy dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel. Miután felforrt, beleöntjük a liszt-tej keverékét, és sűrűre főzzük.
A puha margarint habosra keverjük a cukorral, és a citromhéjat is belerakjuk. Miután a krém kihűlt, hozzákeverjük a habos margarint is.
Összeállítás: egy lap, rá a krém. Még egy lap, rá lekvár (ne sajnáljuk!). Még egy lap, rá a krém másik fele. És végül bezárjuk az utolsó lappal. Hűtőben pihentetjük minimum 24 órát. Nekem két napot állt, és így tökéletesen megpuhult a tészta.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.