Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás, mentás, fehércsokis kosárkák recept

Málnás, mentás, fehércsokis kosárkák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg holland kakaópor
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj

    Töltelékhez:

    • 60 dkg fehér csokoládé
    • 2 dl habtejszín
    • 2 szál menta

    Díszítés:

    • málna szemek
    • menta levelek
    • cukor
    • zselatin

    Elkészítése:

    A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet, kakaóport és citromhéjat, majd morzsoljuk el benne a vajat. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a porcukrot, gyúrjuk össze, de ne dolgozzuk túl. Amint a tészta összeáll, zacskózzuk be, és tegyük hűtőbe legalább fél órára.

    A pihentetett tésztát nyomkodjuk bele a formákba, ügyelve arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, a felesleget távolítsuk el. A tésztát előmelegített, 180-190 fokos sütőben 30-40 perc alatt süssük készre, majd még melegen fordítsuk ki a formából. A kosárkákat rácson hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a csokit apróra vágjuk vagy tálba tesszük. A habtejszínt melegítsük fel egy menta levéllel, majd forrás után öntsük a csokira, és távolítsuk el a mentát. Hagyjuk kicsit állni, majd keverjük simára. Ha selymesebb krémet szeretnénk, adjunk hozzá 1-2 dkg vajat is. Várjuk meg, míg a krém kissé besűrűsödik, és töltsük meg vele a kosárkákat.

    A málna zselé elkészítéséhez villával törjük össze a málnát, és egy kis lábasban melegítsük össze cukorral, ha szükséges. Passzírozzuk át, hogy a magok eltűnjenek, majd a visszamaradt málnát zselatinnal forraljuk össze. Az arányokban ötödannyi zselatint használjunk, mint amennyi málnánk van. A zselét hűlés közben időnként keverjük át, hogy folyós, de nem túl híg állagú legyen. Ezt később egy zacskóból pöttyözhetjük a kosárkák tetejére.

    A kosárkák szélét málna zselével díszítjük. A zselét zacskóba töltjük, pici lyukat vágunk a sarkán, és pöttyöket nyomunk a krém köré. Egy fogpiszkáló segítségével a körök közepét elhúzva szív alakú mintát készítünk. A kosárkák közepére, miután a csoki megszilárdult, helyezzünk egy szem málnát és egy kis epermenta levelet.

    Adag: kb. 30 kosárka

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá