Hozzávalók:
Töltelékhez:
Díszítés:
Elkészítése:
A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet, kakaóport és citromhéjat, majd morzsoljuk el benne a vajat. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a porcukrot, gyúrjuk össze, de ne dolgozzuk túl. Amint a tészta összeáll, zacskózzuk be, és tegyük hűtőbe legalább fél órára.
A pihentetett tésztát nyomkodjuk bele a formákba, ügyelve arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, a felesleget távolítsuk el. A tésztát előmelegített, 180-190 fokos sütőben 30-40 perc alatt süssük készre, majd még melegen fordítsuk ki a formából. A kosárkákat rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a csokit apróra vágjuk vagy tálba tesszük. A habtejszínt melegítsük fel egy menta levéllel, majd forrás után öntsük a csokira, és távolítsuk el a mentát. Hagyjuk kicsit állni, majd keverjük simára. Ha selymesebb krémet szeretnénk, adjunk hozzá 1-2 dkg vajat is. Várjuk meg, míg a krém kissé besűrűsödik, és töltsük meg vele a kosárkákat.
A málna zselé elkészítéséhez villával törjük össze a málnát, és egy kis lábasban melegítsük össze cukorral, ha szükséges. Passzírozzuk át, hogy a magok eltűnjenek, majd a visszamaradt málnát zselatinnal forraljuk össze. Az arányokban ötödannyi zselatint használjunk, mint amennyi málnánk van. A zselét hűlés közben időnként keverjük át, hogy folyós, de nem túl híg állagú legyen. Ezt később egy zacskóból pöttyözhetjük a kosárkák tetejére.
A kosárkák szélét málna zselével díszítjük. A zselét zacskóba töltjük, pici lyukat vágunk a sarkán, és pöttyöket nyomunk a krém köré. Egy fogpiszkáló segítségével a körök közepét elhúzva szív alakú mintát készítünk. A kosárkák közepére, miután a csoki megszilárdult, helyezzünk egy szem málnát és egy kis epermenta levelet.
Adag: kb. 30 kosárka