Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lépesméz torta recept

Lépesméz torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 21 dkg kristálycukor
    • 2,4 dl víz
    • 8 dkg vaj
    • 16 dkg sűrített tej (én cukrozatlant használtam)
    • 18 dkg liszt
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 tk szódabikarbóna

    Elkészítése:
    A cukrot aranysárgára karamellizálom, majd óvatosan beleöntöm a vizet és a vajat. Félreteszem hűlni. A tojásokat felverem villával és hozzáadom a kihűlt karamellhez. Belekeverem a sűrített tejet és a liszt és szódabikarbóna keverékét. A palacsintatésztánál folyósabb masszát kapunk. 10 percig állni hagyjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 1 órát sütöm (tűpróbáig). Érdekes, ruganyos állagú lesz a belseje.
    Csokiöntettel tálalhatjuk (a színe alapján átalában csokiízt várnak az emberek).
    www.konyhalal.blogspot.com

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá