Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habcsók recept

Habcsók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 1 teáskanál citromlé
    • 20 db negyed dióbél

    Elkészítése:

    A tojás fehérjékből kemény habot vertem a porcukorral. A porcukrot több részletben adtam hozzá, és a habverés géppel legalább 8 percig tartott. A vége felé tettem bele a citromlét (a nagymamám ecetet szokott).

    Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal szaggattam őket egymástól 2-3 cm távolságra. Egy nagy gáztepsibe 20 darab habcsókom lett a két tojás fehérjéből. Mindegyik tetejébe negyed gerezd dióbelet nyomtam és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem.
    2013090940101
    Tíz perc múlva csökkentettem a hőmérsékletet 80 fokra, és negyven percig ezen a hőmérsékleten “száradtak”, a vége felé néhány percre alsó lángra téve.

    Sütés után süteménylapáttal alányúlva egyenként választottam le őket a sütőpapírról.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá