Dinnye szelet recept
Hozzávalók:
A piros részhez:
- 12,5 dkg margarin
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 piros ételfesték
- 1 rumaroma
- 2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz
A zöld részhez:
- 12,5 dkg margarin
- 30 dkg darált keksz
- 1 zöld ételszínezék
- 10 dkg porcukor
- 2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz
A magokhoz:
- csoki dara
Elkészítése:
A piros masszából készítünk 6 db egyforma golyót és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé. Ezzel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágjuk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe vágni, utána vágott felével lefelé fordítva darabolni tovább. Ha nem így járunk el, akkor morzsálódik a zöld széle. Én csak a második adagnál jöttem rá, hogy így lesz szép. Miután ügyesen felszeltük, olvasztott csokiból kis magokat pötyögtetünk mindegyik szelet mindkét oldalára egy fogvájó segítségével, vagy mint a képen látható csokidarával is megszórhatjuk. A piros részhez a recept eredetileg sárgadinnye aromát ír, de mivel szinte sehol nem lehet kapni így szerintem megteszi a rumaroma is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

