Dinnye szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Dinnye szelet

Hozzávalók:
A piros részhez:

  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 piros ételfesték
  • 1 rumaroma
  • 2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz

A zöld részhez:

  • 12,5 dkg margarin
  • 30 dkg darált keksz
  • 1 zöld ételszínezék
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz

A magokhoz:

  • csoki dara

Elkészítése:
A piros masszából készítünk 6 db egyforma golyót és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé. Ezzel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágjuk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe vágni, utána vágott felével lefelé fordítva darabolni tovább. Ha nem így járunk el, akkor morzsálódik a zöld széle. Én csak a második adagnál jöttem rá, hogy így lesz szép. Miután ügyesen felszeltük, olvasztott csokiból kis magokat pötyögtetünk mindegyik szelet mindkét oldalára egy fogvájó segítségével, vagy mint a képen látható csokidarával is megszórhatjuk. A piros részhez a recept eredetileg sárgadinnye aromát ír, de mivel szinte sehol nem lehet kapni így szerintem megteszi a rumaroma is.