Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukucskálós szilvás recept

Kukucskálós szilvás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg szilva
    • 30 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 20 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 15 dkg vaj/margarin
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek tej
    • 1 ek fahéj és 3 ek cukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A szilvákat alaposan megmossuk, félbe vágjuk, magjukat eltávolítjuk. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (22*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport.

    Egy másik tálkában az olvasztott vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral. A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat egyenként a cukros masszában elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és belekanalazzuk a tejet. Jól összekeverjük.

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. A sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát. A szilvaszemeket a tetejére fektetjük, a héjjal lefelé. megszórjuk a fahéjas cukorral. 180 fokon alul-felülsütéssel 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Ha kihűlt, éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Természetesen más gyümölccsel vagy idényen kívül befőtt gyümölcsből is kipróbálható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá