Csokoládés-narancsos márványpiskóta recept

Hozzávalók:
- 5 ek kakaópor
- 4 ek forró víz
- 3 ek és 1 és 1/2 bögre cukor
- 2 ek és 1/2 bögre olaj
- 2 és 1/4 bögre finomliszt
- 1 ek sütőpor
- 1 tk só
- 3/4 bögre hideg víz
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 ek reszelt narancshéj
Narancsos mázhoz:
- 1/2 bögre vaj
- 2 bögre porcukor
- 2 ek. narancslé
- 1/2 tk frissen reszelt narancshéj
1 bögre=300 ml
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy tálban keverjük össze a kakaót és a forró vizet. Keverjünk bele 3 ek cukrot és 2 ek olajat,majd tegyük félre.
Egy nagy tálban dolgozzuk össze elektromos mixerrel a lisztet,a megmaradt 1 és 1/2 bögre cukrot,a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a hideg vizet,a maradék fél bögre olajat és a tojássárgákat és kanállal keverjük simára. Egy másik tálban verjük keményre a tojásfehérjéket és óvatosan keverjük bele a tojásos keverékbe. A masszából vegyünk ki 2 bögrényit és keverjük bele a csokoládé olvadt kakaót. A maradék masszába szórjuk bele a narancshéjat. 26 cm-es formát vajazzunk ki,majd kanalazzuk bele a narancsos tészta felét,majd kanalanként halmozzuk rá a csokoládés massza felét. Újra a narancsos,majd a csokoládés réteg következik. Késsel óvatosan keverjük meg a tésztát egy kicsit,hogy márványos hatású legyen. Süssük addig,amíg a tészta közepe rugalmasan vissza nem ugrik,amikor finoman megnyomjuk. A formában hagyjuk kihűlni,majd tegyük egy tányérra.
Készítsük el a narancsmázat:
A margarint egy lábasban felolvasztjuk,levesszük a tűzről és fokozatosan keverjük bele a porcukrot,majd a narancslét és a narancshéjat. Dolgozzuk simára és a kívánt sűrűségűre. Ha szükséges, adjunk hozzá még narancslevet. Kenjük meg vele a süteményt, hagyjuk, hogy a máz szabadon folyjon az oldalán. Tetszés szerint díszítsük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »