Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseh kuglóf recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 12.5 dkg margarin
    • 14 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 dl+2 evőkanál tej
    • 1 csapott evőkanál keserű kakaópor

    a forma kikenéséhez:

    • 2dkg margarin
    • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa

    tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:
    A margarint éppen csak fölolvasztjuk, meleg ne legyen! A porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját hozzáadjuk, 1-2 perc alatt jól kikeverjük. A jól megmosott és szárazra törölt citrom héját belereszeljük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, 2dl tejet ráöntünk, jól kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan az előzőkbe forgatjuk, majd elfelezzük. A kakaóport 2 evőkanál tejben simára keverjük, az egyik masszához adjuk. A kétszínű tésztát 2-3 mozdulattal egymásba forgatjuk, de véletlenül se keverjük össze teljesen, mert csak így lesz szép, amikor szeleteljük. Egy kuglófformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük, és a tésztát beletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180C légkeveréses sütőben 165C) 40-45 percig sütjük. 10-15 percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan egy rácsra borítjuk, így hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral behintjük, majd cikkekre vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá