Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kuglóf a Skanzenből recept

Kuglóf a Skanzenből
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 dl víz
    • 1 dl napraforgóolaj

    Elkészítése:

    Szitáljuk át a lisztet, keverjük el a sütőporral. Jól keverjük ki a tojásokat a porcukorral, majd apránként minden hozzávalót adjunk hozzá, dolgozzuk el csomómentesre.

    Vajazott, lisztezett kuglófformába öntjük, és közepes hőmérsékleten (175 fokon) kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha már nem ragad, kivesszük.

    Tálalhatjuk önmagában, de porcukorral és/vagy lekvárral is.

    Tipp:

    Mi a Skanzenben cserép kuglófsütőben, sparherdben sütöttük, a látogatók nagy-nagy örömére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá