Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémsajtos citromgolyó recept

Krémsajtos citromgolyó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Citromos tészta hozzávalói 12-14 db-hoz:

    • 6 dkg vaj
    • 7 dkg porcukor
    • 6 dkg liszt
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom leve és héja
    • 1/4 cs sütőpor

    Krémsajtos töltelék hozzávalói:

    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg mascarpone (v. krémsajt)
    • 8 dkg porcukor
    • 1/2 tk vaníliaaroma

    Csokoládés bevonat hozzávalói:

    • 2 tábla fehér csokoládé
    • sárga zselés ételfesték

    Elkészítése:

    Keverjük az olvasztott vajat a porcukorral jó habosra, majd keverjük hozzá az egész tojást, a citromlevet, és a citrom reszelt héját.
    Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük sűrű, sima masszává.

    Egy 20 cm-es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát. (én szilikonos formába sütöttem, így csak vékonyan kikentem vajjal)

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük a tésztát kb. 20 percig, tűpróbáig.
    Ezután vegyük ki a sütőből, helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

    A vajat és a mascarponét keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliaaromát, majd keverjük simára.
    Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.

    A teljesen kihűlt tésztát tépkedjük apró darabokra egy nagyobb tálba, majd tegyünk hozzá néhány kanál krémet, és kezdjük el összegyúrni. A többi krémet apránként adjuk hozzá, hogy egy puha, gyurmaszerű masszát kapjunk. (lehet nem kell majd hozzá az összes krém!!!)

    Ezután az összegyúrt masszából, formázzunk golyókat, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjenek a golyók. (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk)

    A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, nyomjunk hozzá egy kevés ételfestéket, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. (az ételfestéket apránként adagoljuk hozzá, még el nem érjük a kívánt színt)

    A hűtőből kivett golyókat ezután vonjuk be a csokoládéval, majd helyezzük sütőpapírra, és hagyjuk teljesen megszáradni.

    Légmentesen lezárt dobozban akár két hétig is tárolhatjuk az elkészült golyókat.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá