Viktória szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3 ek holland kakaópor
- 15 dkg darált dió
- 3 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
Krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél l tej
- 1 ek liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
Hab a tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 2 ek baracklekvár
- 10 dkg cukor
- 5 dkg kandírozott gyümölcs
Elkészítése:
A margarint a kakaóval és a cukorral habosra kikeverjük, a tojás fehérjét habbá verjük és a margarinos krémmel összekeverjük, végül hozzáadjuk a diós-lisztes sütőport. Két egyforma lapot sütünk, 170 fokon kb 20-30 percig. Ha kisültek akkor mindkét lapot félbevágjuk, így lesz 4 egyforma nagyságú lapunk.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, majd felöntjük a tejjel és gőz fölött besűrítjük. Amikor kezd a pép kihűlni hozzáadjuk a vajat és kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A legfelső lapra a tojás fehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, majd hozzáadjuk a lekvárt is. Ezt a habot a sütemény tetejére simítjuk. Kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Egy óra múlva már lehet is szeletelni.