Viktória szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3 ek holland kakaópor
- 15 dkg darált dió
- 3 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
Krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél l tej
- 1 ek liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
Hab a tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 2 ek baracklekvár
- 10 dkg cukor
- 5 dkg kandírozott gyümölcs
Elkészítése:
A margarint a kakaóval és a cukorral habosra kikeverjük, a tojás fehérjét habbá verjük és a margarinos krémmel összekeverjük, végül hozzáadjuk a diós-lisztes sütőport. Két egyforma lapot sütünk, 170 fokon kb 20-30 percig. Ha kisültek akkor mindkét lapot félbevágjuk, így lesz 4 egyforma nagyságú lapunk.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, majd felöntjük a tejjel és gőz fölött besűrítjük. Amikor kezd a pép kihűlni hozzáadjuk a vajat és kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A legfelső lapra a tojás fehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, majd hozzáadjuk a lekvárt is. Ezt a habot a sütemény tetejére simítjuk. Kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Egy óra múlva már lehet is szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »