Viktória szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3 ek holland kakaópor
- 15 dkg darált dió
- 3 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
Krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél l tej
- 1 ek liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
Hab a tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 2 ek baracklekvár
- 10 dkg cukor
- 5 dkg kandírozott gyümölcs
Elkészítése:
A margarint a kakaóval és a cukorral habosra kikeverjük, a tojás fehérjét habbá verjük és a margarinos krémmel összekeverjük, végül hozzáadjuk a diós-lisztes sütőport. Két egyforma lapot sütünk, 170 fokon kb 20-30 percig. Ha kisültek akkor mindkét lapot félbevágjuk, így lesz 4 egyforma nagyságú lapunk.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, majd felöntjük a tejjel és gőz fölött besűrítjük. Amikor kezd a pép kihűlni hozzáadjuk a vajat és kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A legfelső lapra a tojás fehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, majd hozzáadjuk a lekvárt is. Ezt a habot a sütemény tetejére simítjuk. Kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Egy óra múlva már lehet is szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »