Vajkrémes csokis süti recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 24×30-as tepsihez:
A piskótához:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek finomliszt
- 10 ek kristály cukor
- 2 ek kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
A krémhez:
- 50 dkg vaj
- 4 ek kakaópor
- 15 dkg porcukor
- fél üveg rumaroma
A tetejére:
- 20 dkg étcsoki vagy torta bevonó
- 2 ek étolaj
- 2 ek. kókuszreszelék
Elkészítése:
Előkészítés:
Bekeverjük a piskótatésztát a kakaó kivételével. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a piskótatészta felét. A maradékban elkeverjük a kakaóport és a fehér tésztára öntjük.
A piskótát közepes lángon 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kakaóport és a rumaromát. A piskótát három lapba vágjuk és sorban megkenjük a krémmel. A tetejét bevonjuk a vízgőz felett felolvasztott és olajjal kikevert csokival majd megszórjuk kókusz reszelékkel. Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.