Vajkrémes csokis süti recept

Hozzávalók 24×30-as tepsihez:
A piskótához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek finomliszt
- 10 ek kristály cukor
- 2 ek kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
A krémhez:
- 50 dkg vaj
- 4 ek kakaópor
- 15 dkg porcukor
- fél üveg rumaroma
A tetejére:
- 20 dkg étcsoki vagy torta bevonó
- 2 ek étolaj
- 2 ek. kókuszreszelék
Elkészítése:
Előkészítés:
Bekeverjük a piskótatésztát a kakaó kivételével. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a piskótatészta felét. A maradékban elkeverjük a kakaóport és a fehér tésztára öntjük.
A piskótát közepes lángon 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kakaóport és a rumaromát. A piskótát három lapba vágjuk és sorban megkenjük a krémmel. A tetejét bevonjuk a vízgőz felett felolvasztott és olajjal kikevert csokival majd megszórjuk kókusz reszelékkel. Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »