Vajkrémes csokis süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 24×30-as tepsihez:

A piskótához:

  • 10 tojás
  • 10 ek finomliszt
  • 10 ek kristály cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 50 dkg vaj
  • 4 ek kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • fél üveg rumaroma

A tetejére:

  • 20 dkg étcsoki vagy torta bevonó
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek. kókuszreszelék

Elkészítése:
Előkészítés:

Bekeverjük a piskótatésztát a kakaó kivételével. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a piskótatészta felét. A maradékban elkeverjük a kakaóport és a fehér tésztára öntjük.
A piskótát közepes lángon 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kakaóport és a rumaromát. A piskótát három lapba vágjuk és sorban megkenjük a krémmel. A tetejét bevonjuk a vízgőz felett felolvasztott és olajjal kikevert csokival majd megszórjuk kókusz reszelékkel. Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)