Tejszínes-csokis diós kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 22,5 dkg vaj
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A tepsi(25×39 cm) kikenéséhez: vaj vagy margarin + liszt
A töltelékhez:
- 8-10 evőkanál baracklekvár
- 25 dkg csokoládé(rumos-kakaós szeletet használtam)
- 20 dkg darát dió
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs főzni való csokoládéízű pudingpor
- fél cs sütőpor
- 0,5 dl rum
- 3 dl tejföl
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kristálycukor
A tejszínes krémhez:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 12 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
A csokoládé mázhoz:
- 20 dkg tortabevonó(én 20 dkg joghurtos epres Milka csokival vontam be)
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk.
Ragacsos massza lesz belőle, amit egyenletesen kikent, belisztezett tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük. A töltelékhez való csokoládét lereszeljük.
A dióval, a darált keksszel, a kakaóval,a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal, a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós-kekszes masszához. A lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fok, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig megsütjük. A tejszínes krémhez a tejszínízű pudingport 2 dl tejjel simára keverjük,majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt tejszínes masszához keverjük.
a kihűlt tésztára kenjük. Díszíthetjük csokiforgáccsal is.
Én 2 db 10 dkg-os joghurtos epres csokit 2 ek olajjal gőz felett felolvasztottam és a tetejére simítottam. Nagyon finom süti.
Megjegyzés:
Eredeti recept szerint darált keksz nincs benne, hanem 30 dkg darált dió. Én keksszel kevertem, mert csak 20 dkg tört dióm volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »