Tejszínes-csokis diós kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 22,5 dkg vaj
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A tepsi(25×39 cm) kikenéséhez: vaj vagy margarin + liszt
A töltelékhez:
- 8-10 evőkanál baracklekvár
- 25 dkg csokoládé(rumos-kakaós szeletet használtam)
- 20 dkg darát dió
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs főzni való csokoládéízű pudingpor
- fél cs sütőpor
- 0,5 dl rum
- 3 dl tejföl
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kristálycukor
A tejszínes krémhez:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 12 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
A csokoládé mázhoz:
- 20 dkg tortabevonó(én 20 dkg joghurtos epres Milka csokival vontam be)
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk.
Ragacsos massza lesz belőle, amit egyenletesen kikent, belisztezett tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük. A töltelékhez való csokoládét lereszeljük.
A dióval, a darált keksszel, a kakaóval,a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal, a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós-kekszes masszához. A lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fok, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig megsütjük. A tejszínes krémhez a tejszínízű pudingport 2 dl tejjel simára keverjük,majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt tejszínes masszához keverjük.
a kihűlt tésztára kenjük. Díszíthetjük csokiforgáccsal is.
Én 2 db 10 dkg-os joghurtos epres csokit 2 ek olajjal gőz felett felolvasztottam és a tetejére simítottam. Nagyon finom süti.
Megjegyzés:
Eredeti recept szerint darált keksz nincs benne, hanem 30 dkg darált dió. Én keksszel kevertem, mert csak 20 dkg tört dióm volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »