Tejszínes-csokis diós kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 22,5 dkg vaj
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A tepsi(25×39 cm) kikenéséhez: vaj vagy margarin + liszt
A töltelékhez:
- 8-10 evőkanál baracklekvár
- 25 dkg csokoládé(rumos-kakaós szeletet használtam)
- 20 dkg darát dió
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs főzni való csokoládéízű pudingpor
- fél cs sütőpor
- 0,5 dl rum
- 3 dl tejföl
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kristálycukor
A tejszínes krémhez:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 12 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
A csokoládé mázhoz:
- 20 dkg tortabevonó(én 20 dkg joghurtos epres Milka csokival vontam be)
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk.
Ragacsos massza lesz belőle, amit egyenletesen kikent, belisztezett tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük. A töltelékhez való csokoládét lereszeljük.
A dióval, a darált keksszel, a kakaóval,a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal, a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós-kekszes masszához. A lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fok, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig megsütjük. A tejszínes krémhez a tejszínízű pudingport 2 dl tejjel simára keverjük,majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt tejszínes masszához keverjük.
a kihűlt tésztára kenjük. Díszíthetjük csokiforgáccsal is.
Én 2 db 10 dkg-os joghurtos epres csokit 2 ek olajjal gőz felett felolvasztottam és a tetejére simítottam. Nagyon finom süti.
Megjegyzés:
Eredeti recept szerint darált keksz nincs benne, hanem 30 dkg darált dió. Én keksszel kevertem, mert csak 20 dkg tört dióm volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »