Tejkrémes-mogyorókrémes piskóta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 ek cukor
- 10 ek liszt
- 5 dkg vaj
- 1 sütőpor
Tejkrém:
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1,5 dl habtejszín
- 1 kk vanília aroma
Mogyorókrém:
- 2 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 ek kakaópor
- 3 ek mogyorókrém
- 1,5 dl tejszín
- Díszítéshez: tejszínhab
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk a felvert habot, majd az olvasztott margarint is. Végül a liszttel elkevert sütőport is alaposan beledolgozzuk. Két részre osztjuk,kb 2/3-ad és 1/3-ad arányban és a kevesebb tésztához 2 ek kakaóport keverve sütjük ki az egy fehér és egy barna lapokat. A tejkrémhez a lisztet alaposan elkeverjük a tejjel és cukorral, vaníliával, majd felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a felvert tejszínt. A mogyorókrémhez a lisztet elkeverjük a tejjel, kakaóporral, mogyorókrémmel és ezt is felfőzzük. Ha kihűlt ehhez is hozzáadjuk a felvert tejszínt. A vaníliás piskótát ketté vágjuk és az alsó lapra kenjük a mogyorókrémes tölteléket. A tetejére tesszük a kakaós piskótát és erre kenjük a tejrémet. Legfelülre kerül a vaníliás piskóta. Az egészet bekenjük a felvert tejszínnel. Kakaóporral meg lehet szórni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

