Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös krémes recept

Tejfölös krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg porcukor
    • 2 evőkanál víz
    • 17 dkg kristálycukor
    • 10 dkg liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 5 dkg vágott dió

    A krémhez:

    • 3 dl tejföl
    • 1 dl tej
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    A díszítéshez:

    • reszelt csokoládé
    • aprított dió

    Elkészítése:
    A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, és felváltva a tojáshabot és a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, majd belekeverjük az apróra vágott diót. Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük.

    A krémhez a lisztet a tejben csomómentesre keverjük, hozzákeverjük a tojást, még mielőtt a tűzre tennénk, beletesszük a tejfölt, és sűrűre főzzük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük. Ha a főzött krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a margarinos krémet, egyneművé keverjük.

    A piskótát kivesszük a tepsiből, a kész krémmel bevonjuk a tetejét, tortabevonót reszelünk rá, és meghinthetjük egy kis aprított dióval is. Tálalás, fogyasztás előtt legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá