Szuper puha, fahéjas mézes süti recept
Hozzávalók egy kb 20*25 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4 evőkanál méz
- 150 g porcukor
- 2 evőkanál vaj
- 3 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 375 g finomliszt
- 1 tk fahéj
Krém:
- 900 g tejföl
- 250 g porcukor
- 200 ml habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
A cukrot, mézet és a vajat olvasszuk össze egy edényben. Amikor a cukor felolvadt, akkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a tojásokat egyenként és kezdjük el összegyúrni.
Ha nagyon ragadna a tészta, akkor kevés lisztet lehet még hozzáadni.
Vágjuk a tésztát 6 egyenlő részre.
A lapokat egyenként nyújtsuk ki sütőpapíron lisztezve, majd tegyük a tepsi hátára és 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük. Mindegyik lapot megsütjük.
Krém:
A tejszínt verjük fel kemény habbá. Egy másik edényben keverjük össze a porcukrot és a tejfölt, majd forgassuk bele a tejszínhabot is.
A lapokat töltsük be a krémmel, majd egy éjszakára tegyük hűvös helyre, majd másnap szeleteljük.