Szalalkális habos kocka recept
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 3 dkg margarin
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaópor
- a gyúráshoz szükséges tej
- 1 mk szalalkáli
Krém:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 6 cspott ek liszt
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- kis csomag babapiskóta
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A piskóták locsolásához:
- kb 1 dl tej
- ízlés szerint szerinti rum
Máz a tetejére
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- 1-2 ek rum
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy kis tejjel összegyúrom. A tésztát két felé veszem .Az egyiket kinyújtom és zsírozott sütőlemezre teszem.170-180fokon sütöm.A másik lapot is kinyújtom és sütöm. Amikor kisültek, az egyiket finom gyümölcs lekvárral megkenem.
Az alsó lapot amit gyümölcslekvárral lekentem, ráteszem sorban a babapiskótákat és rumos tejjel ecsettel jól bekentem. A tojást ,lisztet, tejet, vaníliát, sűrű péppé felfőztem és kihűtöttem. A margarint és a porcukort kikevertem krémmé, és a kihűlt főzött krémmel összekevertem. A babapiskótákra rásimítottam és a másik lapot rátettem.
A fehérjét a cukorral és a rummal kemény habbá verem és a tészta tetejére rásimítom. Cukor virágokkal díszítettem.