Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sakk szelet recept

Sakk szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Sárga tésztához:

    • 16 dkg margarin
    • 16 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg liszt
    • késhegynyi sütőpor

    Barna tésztához:

    • 16 dkg margarin
    • 16 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • késhegynyi sütőpor

    Töltelékhez:

    • lekvár

    Mázhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 4 evőkanál kakaópor
    • 6 dkg margarin

    Elkészítés:
    A sárga tésztához a porcukrot,a margarint,a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját,a lisztet és a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd óvatosan a masszába forgatjuk.A tepsit kivajazzuk,liszttel meghintjük vagy sütőpapírral kibéleljük,a sárga tésztát egyenletesen elsimítjuk benne. Előmelegített sütőben,közepes hőfokon,kb 20-25 perc alatt világos színűre sütjük. Amíg sül a barna tésztát a sárgához hasonlóan,a kakaóporral elkészítjük.Ezután kisütjük a barna tésztát is.
    A megsült lapokat hosszában kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenjük,és egymásra helyezzük úgy,hogy a sárga lapra barnát teszünk,majd ismét sárgát,arra pedig barnát. Az így kapott sütemény tetejére egy nagyobb deszkát,vagy hasonló sima tárgyat fektetünk, arra pedig egy félkilós nehezéket,így kb 1 óra alatt összeragadnak a tészták. A nehezéket levéve a süteményt éles késsel kb  másfél centi széles szeletekre vágjuk.Az első szeletet lefektetjük,lekvárral hosszában megkenjük,ráfektetjük a következő másfél centi szeletet úgy,hogy a vaníliás részre kakaós,a kakaósra vaníliás essen váltakozva. A szeleteket így lekvárral megkenve egymáshoz ragasztjuk. 4 szeletből lesz egy rúd sütemény.
    A kész rudakat csokoládémázzal vonjuk be. Ehhez a hozzávalókat 3 evőkanál vízzel elkeverjük,és lassú tűzön megmelegítjük,hogy a margarin elolvadjon benne.Forralni nem kell!
    Hűtőszekrényben hagyjuk kicsit érni,néhány óra múlva felszeleteljük.
    Küldte: Tregováné Kovács Ildikó

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá