Rumos babapiskótás süti recept
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só,1 ek kakaópor
- 1 kk szalakáli
- 1/2 dl tej
Krémhez:
- 4 dl tej
- 3 ek liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 cs babapiskóta
- 1/ dl rum,piros színező aroma
Elkészítése:
Tészta hozzávalóit összedolgozzuk,pár órát pihentetjük. Lisztezett deszkán a tésztát ketté vesszük,kinyújtjuk és 2 lapot sütünk belőle.
A krém hozzávalóit a tejben sűrűre főzzük. Amikor kihűlt a cukrot a vajjal habosra keverjük és hozzáadjuk a masszához. Rumba belekeverjük a színezőt,babapiskótát belemártogatjuk, majd összeállítjuk a sütit:
Lap-krém-babapiskóta-krém-lap.
A tetejét megszórjuk porcukorral!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.