Rumos babapiskótás süti recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só,1 ek kakaópor
- 1 kk szalakáli
- 1/2 dl tej
Krémhez:
- 4 dl tej
- 3 ek liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 cs babapiskóta
- 1/ dl rum,piros színező aroma
Elkészítése:
Tészta hozzávalóit összedolgozzuk,pár órát pihentetjük. Lisztezett deszkán a tésztát ketté vesszük,kinyújtjuk és 2 lapot sütünk belőle.
A krém hozzávalóit a tejben sűrűre főzzük. Amikor kihűlt a cukrot a vajjal habosra keverjük és hozzáadjuk a masszához. Rumba belekeverjük a színezőt,babapiskótát belemártogatjuk, majd összeállítjuk a sütit:
Lap-krém-babapiskóta-krém-lap.
A tetejét megszórjuk porcukorral!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


