Rumos babapiskótás süti

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • csipet só,1 ek kakaópor
  • 1 kk szalakáli
  • 1/2 dl tej

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 cs babapiskóta
  • 1/ dl rum,piros színező aroma

Elkészítése:
Tészta hozzávalóit összedolgozzuk,pár órát pihentetjük. Lisztezett deszkán a tésztát ketté vesszük,kinyújtjuk és 2 lapot sütünk belőle.
A krém hozzávalóit a tejben sűrűre főzzük. Amikor kihűlt a cukrot a vajjal habosra keverjük és hozzáadjuk a masszához. Rumba belekeverjük a színezőt,babapiskótát belemártogatjuk, majd összeállítjuk a sütit:
Lap-krém-babapiskóta-krém-lap.
A tetejét megszórjuk porcukorral!