Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi krémes recept

Rákóczi krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • tejföl

    Túrótöltelék:

    • 50 dkg túró
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt citromhéj
    • 1 kis pohár tejföl

    Pudingkrém:

    • 1 l tej
    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg porcukor

     

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, ha szükséges tejföllel lágyítjuk.

    A 3 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a tejföllel és a túróval. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd a töltelékbe lazán beleforgatjuk.

    A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe helyezzük, majd ráhalmozzuk a tölteléket és ráhelyezzük a másik lapot, majd megsütjük. Ha kész van, kihűtjük.

    A pudingos krémhez  tejben felfőzzük vaníliás pudingport  a vaníliás cukorral. A  tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és a forró pudingos krémbe keverjük. Lehűtjük, majd a tészta tetejére kenjük.

    Tetejére tejszínhabot teszünk, majd megszórjuk csokireszelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá