Rákóczi krémes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- tejföl
Túrótöltelék:
- 50 dkg túró
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt citromhéj
- 1 kis pohár tejföl
Pudingkrém:
- 1 l tej
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, ha szükséges tejföllel lágyítjuk.
A 3 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a tejföllel és a túróval. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd a töltelékbe lazán beleforgatjuk.
A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe helyezzük, majd ráhalmozzuk a tölteléket és ráhelyezzük a másik lapot, majd megsütjük. Ha kész van, kihűtjük.
A pudingos krémhez tejben felfőzzük vaníliás pudingport a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és a forró pudingos krémbe keverjük. Lehűtjük, majd a tészta tetejére kenjük.
Tetejére tejszínhabot teszünk, majd megszórjuk csokireszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »