Rákóczi krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - tejföl
Túrótöltelék:
- 50 dkg túró
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - reszelt citromhéj
- 1 kis pohár tejföl
Pudingkrém:
- 1 l tej
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, ha szükséges tejföllel lágyítjuk.
A 3 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a tejföllel és a túróval. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd a töltelékbe lazán beleforgatjuk.
A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe helyezzük, majd ráhalmozzuk a tölteléket és ráhelyezzük a másik lapot, majd megsütjük. Ha kész van, kihűtjük.
A pudingos krémhez tejben felfőzzük vaníliás pudingport a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és a forró pudingos krémbe keverjük. Lehűtjük, majd a tészta tetejére kenjük.
Tetejére tejszínhabot teszünk, majd megszórjuk csokireszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

