Rákóczi krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás sárgája
  • tejföl

Túrótöltelék:

  • 50 dkg túró
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • reszelt citromhéj
  • 1 kis pohár tejföl

Pudingkrém:

  • 1 l tej
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor

 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, ha szükséges tejföllel lágyítjuk.

A 3 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a tejföllel és a túróval. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd a töltelékbe lazán beleforgatjuk.

A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe helyezzük, majd ráhalmozzuk a tölteléket és ráhelyezzük a másik lapot, majd megsütjük. Ha kész van, kihűtjük.

A pudingos krémhez  tejben felfőzzük vaníliás pudingport  a vaníliás cukorral. A  tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és a forró pudingos krémbe keverjük. Lehűtjük, majd a tészta tetejére kenjük.

Tetejére tejszínhabot teszünk, majd megszórjuk csokireszelékkel.