Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos krémes recept

Puncsos krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók
    Lapokhoz:

    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg zsír
    • 20 dkg liszt
    • fél cs sütőpor
    • kevés tejföl

    Középső laphoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • 8 dkg liszt
    • 1 kk őrölt kávé
    • 1 kk kakaópor
    • 1 késhegynyi sütőpor

    Krémhez:

    • 2 cs rumpuncs ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj

    Mázhoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek olaj
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 1 tk olaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd két lapot sütünk 25×39 cm-es tepsi hátoldalán, 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.

    A középső réteghez a tojásokat a cukorral habosra verjük elektromos habverővel 8 perc alatt és a többi hozzávalót fakanállal beleforgatjuk lazán. Kivajazott, kilisztezett 25*39 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    A krémhez a pudingporokat a tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük. A kihabosított vajjal jól kikeverjük.

    Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rá a középső tésztalap, rá a krém ,majd befedjük a második lappal.

    Csokimázzal bevonjuk, amit mikróban felolvasztunk. Alul az étcsokoládéval vonjuk be, majd a fehér csokoládét hosszában, csíkokban rácsurgatunk. Egy vékony, hegyes kés segítségével mintákat rajzolunk bele.

    Hagyjuk megdermedni, majd másnap szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá