Puncsos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
Lapokhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg zsír
- 20 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- kevés tejföl
Középső laphoz:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 8 dkg liszt
- 1 kk őrölt kávé
- 1 kk kakaópor
- 1 késhegynyi sütőpor
Krémhez:
- 2 cs rumpuncs ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
Mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 tk olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd két lapot sütünk 25×39 cm-es tepsi hátoldalán, 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
A középső réteghez a tojásokat a cukorral habosra verjük elektromos habverővel 8 perc alatt és a többi hozzávalót fakanállal beleforgatjuk lazán. Kivajazott, kilisztezett 25*39 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingporokat a tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük. A kihabosított vajjal jól kikeverjük.
Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rá a középső tésztalap, rá a krém ,majd befedjük a második lappal.
Csokimázzal bevonjuk, amit mikróban felolvasztunk. Alul az étcsokoládéval vonjuk be, majd a fehér csokoládét hosszában, csíkokban rácsurgatunk. Egy vékony, hegyes kés segítségével mintákat rajzolunk bele.
Hagyjuk megdermedni, majd másnap szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »