Puncsos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
Lapokhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg zsír
- 20 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- kevés tejföl
Középső laphoz:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 8 dkg liszt
- 1 kk őrölt kávé
- 1 kk kakaópor
- 1 késhegynyi sütőpor
Krémhez:
- 2 cs rumpuncs ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
Mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 tk olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd két lapot sütünk 25×39 cm-es tepsi hátoldalán, 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
A középső réteghez a tojásokat a cukorral habosra verjük elektromos habverővel 8 perc alatt és a többi hozzávalót fakanállal beleforgatjuk lazán. Kivajazott, kilisztezett 25*39 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingporokat a tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük. A kihabosított vajjal jól kikeverjük.
Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rá a középső tésztalap, rá a krém ,majd befedjük a második lappal.
Csokimázzal bevonjuk, amit mikróban felolvasztunk. Alul az étcsokoládéval vonjuk be, majd a fehér csokoládét hosszában, csíkokban rácsurgatunk. Egy vékony, hegyes kés segítségével mintákat rajzolunk bele.
Hagyjuk megdermedni, majd másnap szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »