Puncsos krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
Lapokhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg zsír
- 20 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- kevés tejföl
Középső laphoz:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 8 dkg liszt
- 1 kk őrölt kávé
- 1 kk kakaópor
- 1 késhegynyi sütőpor
Krémhez:
- 2 cs rumpuncs ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
Mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 tk olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd két lapot sütünk 25×39 cm-es tepsi hátoldalán, 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
A középső réteghez a tojásokat a cukorral habosra verjük elektromos habverővel 8 perc alatt és a többi hozzávalót fakanállal beleforgatjuk lazán. Kivajazott, kilisztezett 25*39 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingporokat a tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük. A kihabosított vajjal jól kikeverjük.
Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rá a középső tésztalap, rá a krém ,majd befedjük a második lappal.
Csokimázzal bevonjuk, amit mikróban felolvasztunk. Alul az étcsokoládéval vonjuk be, majd a fehér csokoládét hosszában, csíkokban rácsurgatunk. Egy vékony, hegyes kés segítségével mintákat rajzolunk bele.
Hagyjuk megdermedni, majd másnap szeletelve tálaljuk.