Puncsos krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Puncsos krémes

Hozzávalók
Lapokhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg zsír
  • 20 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • kevés tejföl

Középső laphoz:

  • 6 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 8 dkg liszt
  • 1 kk őrölt kávé
  • 1 kk kakaópor
  • 1 késhegynyi sütőpor

Krémhez:

  • 2 cs rumpuncs ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj

Mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 tk olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd két lapot sütünk 25×39 cm-es tepsi hátoldalán, 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.

A középső réteghez a tojásokat a cukorral habosra verjük elektromos habverővel 8 perc alatt és a többi hozzávalót fakanállal beleforgatjuk lazán. Kivajazott, kilisztezett 25*39 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a pudingporokat a tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük. A kihabosított vajjal jól kikeverjük.

Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rá a középső tésztalap, rá a krém ,majd befedjük a második lappal.

Csokimázzal bevonjuk, amit mikróban felolvasztunk. Alul az étcsokoládéval vonjuk be, majd a fehér csokoládét hosszában, csíkokban rácsurgatunk. Egy vékony, hegyes kés segítségével mintákat rajzolunk bele.

Hagyjuk megdermedni, majd másnap szeletelve tálaljuk.