Puncs alagút recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek porcukor
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- A piskóta sütéshez:
- 25×39 cm-es tepsi
- A töltelékhez:
- A piskótából leeső darabok
- 10 -12 db babapiskóta
- 4 ek rum
- 1 dl tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
- 1 dl fekete kávé(elmaradhat)
- 10 dkg margarin
- 5 dkg vágott dió
- 5 dkg rumban áztatott mazsola
- 5 ek lekvár
- Továbbá: 1 db őzgerincforma sütő
- folpackra a béleléshez
A bevonathoz:
- 1 cs főzés nélküli puncs pudingpor
- 18 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 2 ek tej
- A piskóta kenéséhez:
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütök. A tojásfehérjéket a cukorral,reszelt citromhéjjal kemény habbá verem,hozzáadom a tojássárgákat,azzal is jól kikeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral és gyengéden hozzákeverem a tojásos masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és sütöm. Az őzgerinc formát folpackkal kibélelem. A megsült,kihűlt piskótát hosszában félbe vágom,kibélelem az őzgerinc formát az egyik lappal. A leeső részeket feldarabolom. A másik fele lapból vágtam egy darabot,ami az őzgerinc talpa lesz. A többi megmaradt piskóta darabokat a babapiskótával összetördelem,a tejjel,rummal,kávéval meglocsolom. A margarint a cukorral,tojással habosra keverem,hozzá adom a piskótát,lekvárt,a mazsolát és a diót. Az őzgerincben várakozó piskótát vékonyan lekvárral lekenem,a tölteléket egyenletesen beleteszem. Az őzgerinc fedőlapját is vékonyan lekenem lekvárral és a tölteléket befedem. 1 nagy súllyal lenyomatom(húsvágó deszkámat tettem rá) 1-2 órán át. Utána kiborítom egy tálcára,a folpackot eltávolítom.
A máz készítése:
Egy lábasban vizet forralok,egy tálba teszem a margarint,porcukrot és a tejet és vízgőz felett keverőgéppel jó habosra keverem,majd beleöntöm a puncs pudingport és addig keverem,míg jó sűrű nem lesz.
Bevonom vele az őzgerincet,egy keveset vettem el belőle,ehhez tettem egy kis meggy szörpöt,hogy sötétebb legyen. Torta nyomóba töltöttem és a sütit díszítettem. Színes cukorral megszórtam. A puncs mázat gyorsan kell a süti tetejére simítani,mert nagyon gyorsan köt. Betesszük a hűtőbe,az ízek jól érjenek össze és másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »