Puncs alagút recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek porcukor
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- A piskóta sütéshez:
- 25×39 cm-es tepsi
- A töltelékhez:
- A piskótából leeső darabok
- 10 -12 db babapiskóta
- 4 ek rum
- 1 dl tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
- 1 dl fekete kávé(elmaradhat)
- 10 dkg margarin
- 5 dkg vágott dió
- 5 dkg rumban áztatott mazsola
- 5 ek lekvár
- Továbbá: 1 db őzgerincforma sütő
- folpackra a béleléshez
A bevonathoz:
- 1 cs főzés nélküli puncs pudingpor
- 18 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 2 ek tej
- A piskóta kenéséhez:
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütök. A tojásfehérjéket a cukorral,reszelt citromhéjjal kemény habbá verem,hozzáadom a tojássárgákat,azzal is jól kikeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral és gyengéden hozzákeverem a tojásos masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és sütöm. Az őzgerinc formát folpackkal kibélelem. A megsült,kihűlt piskótát hosszában félbe vágom,kibélelem az őzgerinc formát az egyik lappal. A leeső részeket feldarabolom. A másik fele lapból vágtam egy darabot,ami az őzgerinc talpa lesz. A többi megmaradt piskóta darabokat a babapiskótával összetördelem,a tejjel,rummal,kávéval meglocsolom. A margarint a cukorral,tojással habosra keverem,hozzá adom a piskótát,lekvárt,a mazsolát és a diót. Az őzgerincben várakozó piskótát vékonyan lekvárral lekenem,a tölteléket egyenletesen beleteszem. Az őzgerinc fedőlapját is vékonyan lekenem lekvárral és a tölteléket befedem. 1 nagy súllyal lenyomatom(húsvágó deszkámat tettem rá) 1-2 órán át. Utána kiborítom egy tálcára,a folpackot eltávolítom.
A máz készítése:
Egy lábasban vizet forralok,egy tálba teszem a margarint,porcukrot és a tejet és vízgőz felett keverőgéppel jó habosra keverem,majd beleöntöm a puncs pudingport és addig keverem,míg jó sűrű nem lesz.
Bevonom vele az őzgerincet,egy keveset vettem el belőle,ehhez tettem egy kis meggy szörpöt,hogy sötétebb legyen. Torta nyomóba töltöttem és a sütit díszítettem. Színes cukorral megszórtam. A puncs mázat gyorsan kell a süti tetejére simítani,mert nagyon gyorsan köt. Betesszük a hűtőbe,az ízek jól érjenek össze és másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »