Pudingos, tejfölös szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 25 dkg margarin
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor
- 2 ek kakaópor
- 1 ek tejföl
Krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csomag babapiskóta
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el:pudingot elkészítjük. Miután megfőztük hűlni hagyjuk.
A kihűlt pudingot elkeverjük a tejfölökkel, ízesítjük vaníliás cukorral.
Elkészítjük a tésztát:
Liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és kétfelé vesszük.
Az egyiket kinyújtjuk és tepsibe tesszük, majd elsimítjuk rajt a krém felét, rátesszük a babapiskótát, megmaradt krémet elsimítjuk rajt.
Kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük a krémre és megsütjük.
Tetejét megszórjuk porcukorral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.