Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pöstyéni szelet recept

Pöstyéni szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Lapokhoz:

    • 500 g liszt
    • 250 g margarin
    • 150 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dkg szalalkáli
    • 3 ek tej

    Krém:

    • 200 g porcukor
    • 200 g vaj
    • 1 liter tej
    • 8-9 bő ek liszt
    • 8-9 ek kristálycukor

    Karamell mázhoz:

    • 16 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 1/2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Összedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük. 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül.

    A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a fele tejjel, amit fokozatosan öntünk a habarásunkhoz.

    A cukrot karamellizáljuk közepes tűzön, mert ha megég, akkor keserű ízt kap. Amikor szép aranybarna színt kapott, felöntjük a tej másik felével és türelmesen hagyjuk feloldódni a forró tejben a karamellt.

    Amikor összeolvadt a tejjel, beleöntjük folytonos kavarás mellett a habarásunkat és sűrűre összefőzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a habos cukros vajjal. Betöltjük a lapokat a krémmel és hagyjuk puhulni.

    A mázhoz a cukrot lassú tűzön felolvasztjuk,arany sárgára karamellizáljuk,hozzáadjuk a habtejszínt és a margarint és összefőzzük. A tészta tetejére simítjuk. A vágási szeletek helyét dermedés előtt bejelöljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá