Parlament sütemény recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 14 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 7 evőkanál darált dió
- 1 tasak sütőpor
- továbbá: 25 dkg dió, 2 dkg margarin
A krémhez:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 14 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 3 dl habtejszín
- 10 g zselatin
Az összerakáshoz:
- 30 dkg keksz
- 40 dkg mogyorókrém
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Egy 25*39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenjük margarinnal és elosztjuk rajta az előzőleg megpergelt diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük. Rásimítjuk a dióra és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral és a vízzel, majd vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felforrósítjuk. A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.
A piskótát átfordítjuk és a dióra rákenjük a mogyorókrémet, majd kirakjuk a kávéba mártott keksszel és rákenjük a tojásos krémet. Tetejét megszórjuk a kakaóporral. Egy éjszakára lehűtjük és másnap éles késsel szeleteljük.