Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parlament sütemény recept

Parlament sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 14 dkg cukor
    • 6 dkg liszt
    • 7 evőkanál darált dió
    • 1 tasak sütőpor
    • továbbá: 25 dkg dió, 2 dkg margarin

    A krémhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 14 dkg cukor
    • 3 evőkanál víz
    • 3 dl habtejszín
    • 10 g zselatin

    Az összerakáshoz:

    • 30 dkg keksz
    • 40 dkg mogyorókrém
    • 1 dl kávé
    • 1 evőkanál kakaópor

    Elkészítése:

    Egy 25*39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenjük margarinnal és elosztjuk rajta az előzőleg megpergelt diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük. Rásimítjuk a dióra és előmelegített sütőben megsütjük.

    A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral és a vízzel, majd vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felforrósítjuk. A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.

    A piskótát átfordítjuk és a dióra rákenjük a mogyorókrémet, majd kirakjuk a kávéba mártott keksszel és rákenjük a tojásos krémet. Tetejét megszórjuk a kakaóporral. Egy éjszakára lehűtjük és másnap éles késsel szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá