Parlament sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Parlament sütemény

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 7 tojás fehérje
  • 14 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 7 evőkanál darált dió
  • 1 tasak sütőpor
  • továbbá: 25 dkg dió, 2 dkg margarin

A krémhez:

  • 7 tojás sárgája
  • 14 dkg cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 3 dl habtejszín
  • 10 g zselatin

Az összerakáshoz:

  • 30 dkg keksz
  • 40 dkg mogyorókrém
  • 1 dl kávé
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

Egy 25*39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenjük margarinnal és elosztjuk rajta az előzőleg megpergelt diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük. Rásimítjuk a dióra és előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral és a vízzel, majd vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felforrósítjuk. A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.

A piskótát átfordítjuk és a dióra rákenjük a mogyorókrémet, majd kirakjuk a kávéba mártott keksszel és rákenjük a tojásos krémet. Tetejét megszórjuk a kakaóporral. Egy éjszakára lehűtjük és másnap éles késsel szeleteljük.