Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mónika süti recept

Mónika süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 34 dkg cukor
    • 11 ek víz
    • 12 dkg darált dió
    • 23 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 5 ek búzadara
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 25 dkg margarin
    • pár csepp vanília aroma
    • pár csepp rum aroma
    • 2 dl tejszínhab

    Elkészítése: Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral kb 5 perc alatt habosra verjük,kanalanként hozzáadjuk a vizet,tovább verjük ,majd végül a liszttel elkevert diót és sütőport. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,majd a tésztát beleöntjük,elsimítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. A megsült,kihűlt tésztát ketté vágjuk.

    A krém készítése:

    A tejet a cukrokkal,búzadarával felfőzzük,majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal,pár csepp rum és vanília aromával jól kiverjük a főzött krémet. A tejszínhabot keményre felverjük,majd a krémhez keverjük a dióval együtt. Jól lehűtjük. A fele krémet a a két lap közé kenjük,a másik felét pedig a felső lapra simítjuk. Bevonhatjuk csokimázzal vagy durvára reszelt csokival is díszíthetjük.

    Én epres joghurtos csokiforgáccsal díszítettem.
    Finom,kiadós süti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá