Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mikádó szelet recept

Mikádó szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek morzsa
    • 1 szelet olvasztott csokoládé
    • 10 dkg őrölt dió
    • 1 kk darált kávé
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 4 ek liszt
    • fél csomag sütőpor

    Krém hozzávalói

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek porcukor
    • 6 evőkanál fekete lefőzött kávé
    • 1 ek liszt
    • 250 g mascarpone
    • 2 dl tejszín

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A tojások sárgáját és egy egész tojást kikeverünk a vaníliás cukorral és a porcukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük 3 kanál kristálycukorral.

    A sárga masszához kézi habverővel hozzákeverjük a morzsát, a csokoládét, az őrölt kávét, a diót és a sütőporos lisztet. Óvatosan hozzákeverjük a fehérje habot, majd sütőpapíros tepsibe (24*22) öntjük és 180 fokon, tűpróbáig sütjük.

    Amikor kisült, lehúzzuk róla a papírt, megvárjuk amíg kihűlt, majd három lapba vágjuk.

    Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet.

    A krém elkészítése:

    A tojásokhoz 3 kanál cukrot és 1 kanál lisztet adunk, majd 6 kanál kávéval csomómentesre keverjük és főz felett, állandó keverés mellet besűrítjük, majd kihűtjük.

    Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a mascarpone-t, majd habosra keverjük.

    A tejszínt 3 dkg porcukorral és egy habfixálóval kemény habbá verjük, majd a mascarpone-s krémhez keverjük, óvatosan, hogy ne törjön össze.

    Ezzel a krémmel megtöltöm lapokat, a tetejét krémmel és olvasztott csokival díszítjük.

    Tipp:

    Ezt a receptet egy régi szakácskönyvben találtam. Egy kicsit változtattam rajta mivel a vajkrémes süteményeket nem túlzottan szeretjük. Ezért én használtam a tejszínhabot és a mascarponét a vajkrém helyett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá