Mikádó szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg porcukor
- 3 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek morzsa
- 1 szelet olvasztott csokoládé
- 10 dkg őrölt dió
- 1 kk darált kávé
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 4 ek liszt
- fél csomag sütőpor
Krém hozzávalói
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek porcukor
- 6 evőkanál fekete lefőzött kávé
- 1 ek liszt
- 250 g mascarpone
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tojások sárgáját és egy egész tojást kikeverünk a vaníliás cukorral és a porcukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük 3 kanál kristálycukorral.
A sárga masszához kézi habverővel hozzákeverjük a morzsát, a csokoládét, az őrölt kávét, a diót és a sütőporos lisztet. Óvatosan hozzákeverjük a fehérje habot, majd sütőpapíros tepsibe (24*22) öntjük és 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
Amikor kisült, lehúzzuk róla a papírt, megvárjuk amíg kihűlt, majd három lapba vágjuk.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A tojásokhoz 3 kanál cukrot és 1 kanál lisztet adunk, majd 6 kanál kávéval csomómentesre keverjük és főz felett, állandó keverés mellet besűrítjük, majd kihűtjük.
Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a mascarpone-t, majd habosra keverjük.
A tejszínt 3 dkg porcukorral és egy habfixálóval kemény habbá verjük, majd a mascarpone-s krémhez keverjük, óvatosan, hogy ne törjön össze.
Ezzel a krémmel megtöltöm lapokat, a tetejét krémmel és olvasztott csokival díszítjük.
Tipp:
Ezt a receptet egy régi szakácskönyvben találtam. Egy kicsit változtattam rajta mivel a vajkrémes süteményeket nem túlzottan szeretjük. Ezért én használtam a tejszínhabot és a mascarponét a vajkrém helyett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

