Hozzávalók:
Krém hozzávalói
Elkészítése:
A tojások sárgáját és egy egész tojást kikeverünk a vaníliás cukorral és a porcukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük 3 kanál kristálycukorral.
A sárga masszához kézi habverővel hozzákeverjük a morzsát, a csokoládét, az őrölt kávét, a diót és a sütőporos lisztet. Óvatosan hozzákeverjük a fehérje habot, majd sütőpapíros tepsibe (24*22) öntjük és 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
Amikor kisült, lehúzzuk róla a papírt, megvárjuk amíg kihűlt, majd három lapba vágjuk.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet.
A tojásokhoz 3 kanál cukrot és 1 kanál lisztet adunk, majd 6 kanál kávéval csomómentesre keverjük és főz felett, állandó keverés mellet besűrítjük, majd kihűtjük.
Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a mascarpone-t, majd habosra keverjük.
A tejszínt 3 dkg porcukorral és egy habfixálóval kemény habbá verjük, majd a mascarpone-s krémhez keverjük, óvatosan, hogy ne törjön össze.
Ezzel a krémmel megtöltöm lapokat, a tetejét krémmel és olvasztott csokival díszítjük.
Ezt a receptet egy régi szakácskönyvben találtam. Egy kicsit változtattam rajta mivel a vajkrémes süteményeket nem túlzottan szeretjük. Ezért én használtam a tejszínhabot és a mascarponét a vajkrém helyett.