Mézes krémes karamellás krémmel recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek méz
- csipet só
- pár ek tejföl
Krém:
- 8 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 csomag karamellás pudingpor
- negyed citromlé (nem kötelező)
- 1- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- és sárgabaracklekvár
Csokimáz:
- 25 ml víz
- 55 g cukor
- 75 g étcsokoládé
- 30 g vaj
- 2,5 ml ecet
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrom annyi tejföllel hogy puha tésztát kapjak, ne ragadjon. Folcpakba csomagolom, fél órát pihentetem. A krémhez a pudingport csomómentesre keverem 2 dl tejjel, hozzáadom a vaníliás cukrot is. A cukrot fél deci vízzel állandóan kevergetve aranysárgára karamellizálom. Ráöntöm a maradék tejet a karamellre, vigyázat fröcsköl! Addig kevergetjük, míg a karamell fel nem oldódik. Hozzáöntöm a pudingporos tejet és besűrítem.
Lehúzom a tűzről, kihűtjük. Ha kihűl, belekeverem a vajat és citromlevet. A citromlevet mindenkinek az ízlésére bízom nekem egy negyednyi elég volt, de el is lehet hagyni. A tésztát 4 részre osztom és két fólia közt kinyújtom. Majd leszedem a felső fóliát és a két felső sarkát megfogva gyors mozdulattal ráteszem a tepsire, a fólia nélküli részével lefelé majd lehúzom a tetejéről a másik fóliát is. Egyesével tepsi hátán kisütöm őket (közepes méretű) 180 fokon halványra.
ár perc alatt megsül egy. Kihűltek a lapok és a krém is összeállítjuk: első lap, krém fele, második lap, sárgabaracklekvár, harmadik lap, maradék krém, teteje a negyedik lap.
Csokimáz: Vizet cukorral, ecettel felforralom, elzárom a tüzet. Felolvasztom benne először a csokit, majd a vajat is. Ráöntöm a sütire. 1 éjszakát állnia kell a sütinek.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »