Mézes-krémes recept
Hozzávalók:
Tésztához
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 4 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 4 kanál tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 50 dkg liszt
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Töltelék
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3,5 dl tej
- 1 csomag vaníliacukor
- 3 evőkanál liszt
- 5 evőkanál lekvár
Csokimáz
- 3 kanál kakaó
- 3 kanál kristálycukor
- 4 dkg vaj
- 3 cl víz
Elkészítése:
Tészta
1 tojást habosra kavarom 15 dkg porcukorral, 4dkg vajjal, 2 evőkanál mézzel, 4 evőkanál tejjel,
szódabikarbónával, fahéjjal. Ezeket gőz felett 5 percig kavargatom. Végül beleteszem az 50 dkg lisztet, és
lágyra gyúrom. A tésztát négyfelé osztom. Kinyújtom és a tepsi hátoldalán laponként, megsütöm. (A tepsi
hátoldalán könnyebb megsütni.)
Töltelék:
20 dkg margarint ,15 dkg cukorral, vaníliacukorral habosra keverem. 3,5 dl tejből, 3 evőkanál lisztből sűrű
masszát főzök. Kihűlés után a masszát hozzákavarom a vajas cukorhoz. Megkenem a tészta első lapját vele.
Ráhelyezem a második tésztalapot, és azt lekvárral kenem meg. Harmadik lap és ismét massza. Aztán utolsó
lapot is ráteszem.
Csokimáz:
3 kanál kakaót, kristálycukrot, vajat, vizet összekeverem és felfőzöm. Állandó keverés mellett, takarékon kb.
1percig. Ezzel bevonom a tetejét.