Mese krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 2 vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Almás krém:
- 1,2 kg alma
- 1,5 dl almalé
- 1,5 dl tej
- 1 tk fahéj
- 2 vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 2 vanília pudingpor
Vaníliás krém:
- 9 dl tej
- 3 vaníliás puding
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk s kevés vízzel, a fahéjjal és a cukrokkal 5 percig főzzük.
A leszűrt almát a pudinggal, tejjel szükség szerint almalével pár percig főzzük, besűrítjük s hűlni hagyjuk.
A tésztához a lisztet, cukrot, vajat, vaníliás cukrot, sütőport és a tojásokat mixerrel simára keverjük. Zsírozott tepsiben megsütjük.
A vaníliás krémhez a pudingot a cukorral megfőzzük, s hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a margarinnal. A tésztára simítjuk az almakrémet, erre a vaníliás krémet, majd a tejszínhabot.
Tetejére csokireszelék, vagy kakaópor kerül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »