Mese krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 2 vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Almás krém:
- 1,2 kg alma
- 1,5 dl almalé
- 1,5 dl tej
- 1 tk fahéj
- 2 vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 2 vanília pudingpor
Vaníliás krém:
- 9 dl tej
- 3 vaníliás puding
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk s kevés vízzel, a fahéjjal és a cukrokkal 5 percig főzzük.
A leszűrt almát a pudinggal, tejjel szükség szerint almalével pár percig főzzük, besűrítjük s hűlni hagyjuk.
A tésztához a lisztet, cukrot, vajat, vaníliás cukrot, sütőport és a tojásokat mixerrel simára keverjük. Zsírozott tepsiben megsütjük.
A vaníliás krémhez a pudingot a cukorral megfőzzük, s hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a margarinnal. A tésztára simítjuk az almakrémet, erre a vaníliás krémet, majd a tejszínhabot.
Tetejére csokireszelék, vagy kakaópor kerül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »