Mákos Duna-hullám szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg cukrozott darált mák
- 1 doboz 850ml-es őszibarack befőtt
Krémhez:
- 1 ek étkezési zselatin
- 2,5 dl habtejszín
- 20 dkg túró
- 5 dkg porcukor/cukor ízlés szerint,ki milyen édesen szereti/
- reszelt citromhéj
A mázhoz:
- 15 dkg tortabevonó csoki
- 1 ek étolaj
Díszítéshez:
- tejszín
- 3db fél barack
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit elektromos habverővel habosra keverjük a mák kivételével.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A masszát ketté vesszük,a sárga masszát a tepsibe simítjuk,a másik felébe belekeverjük a mákot és a sárgára simítjuk. A barackból 3db-ot a díszítéshez félre teszünk,a többit a tésztára rakjuk és a sütőben megsütjük. 200 fokon legalább fél órán keresztül sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük.
Közben elkészítjük a krémet:a habtejszínt keményre verjük,közben hozzáadagoljuk a cukrot,hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint és a túrót,ízesítjük reszelt citromhéjjal. A kihűlt tésztára kenjük.
Betesszük 1 órára dermedni a hűtőbe.
Máz:vízgőz felett a csokit az olajjal megolvasztjuk és a tésztára kenjük. Villával hullámokat húzunk.
Tetszés szerint díszítjük. Nagyon finom süti.