Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej szelet recept

Madártej szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 8 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 15 dkg margarin

    A tetejére:

    • 400 ml habtejszín
    • 2 csomag habfixáló

    Díszítés:

    • csokidara

    Elkészítése:

    A 6 tojás sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

    Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet.

    A jól eldolgozott masszát négyzet alakú, közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük.

    Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet.

    Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk.

    A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. A kihűlt piskóta lapra rákenjük a kihűlt vanília krémet.

    A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és robotgéppel kemény habbá verjük, majd ezt ráhalmozzuk a vanília krém tetejére.

    A süteményt csokidarával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá