Madártej szelet recept
Hozzávalók a tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 evőkanál kristálycukor
- 15 dkg margarin
A tetejére:
- 400 ml habtejszín
- 2 csomag habfixáló
Díszítés:
- csokidara
Elkészítése:
A 6 tojás sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet.
A jól eldolgozott masszát négyzet alakú, közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük.
Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet.
Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk.
A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. A kihűlt piskóta lapra rákenjük a kihűlt vanília krémet.
A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és robotgéppel kemény habbá verjük, majd ezt ráhalmozzuk a vanília krém tetejére.
A süteményt csokidarával díszítjük.