Madártej szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg margarin

A tetejére:

  • 400 ml habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

Díszítés:

  • csokidara

Elkészítése:

A 6 tojás sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet.

A jól eldolgozott masszát négyzet alakú, közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük.

Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet.

Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk.

A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. A kihűlt piskóta lapra rákenjük a kihűlt vanília krémet.

A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és robotgéppel kemény habbá verjük, majd ezt ráhalmozzuk a vanília krém tetejére.

A süteményt csokidarával díszítjük.