Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kivi szelet recept

Kivi szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl olaj
    • 2 dl tej
    • csipet só
    • 1 cs sütőpor
    • 35 dkg liszt
    • 3 ek darált mák
    • zöld ételfesték
    • mandula aroma

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 3-4 dl tejszínhab felverve, de el is maradhat

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálban keverjük el alaposan pár csepp zöld ételfestékkel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

    Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát. (Vigyázat magas falú tepsit válasszunk!) A tepsit tegyük be a sütőbe, a lángot mérsékeljük 150-160 fokra, majd süssük tűpróbáig.

    Ha megsült hagyjuk rácson kihűlni, majd vágjuk ketté. A krémhez a pudingot főzzük fel a tejben, majd hűtsük langyosra.

    A margarint keverjük ki alaposan a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliás krémhez és dolgozzuk el benne.

    A kihűtött alsó lapra rákenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot és arra kenjük a maradék krémet. Tetejére kenhetünk felvert tejszínhabot is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá