Kati szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 15 dkg zsír
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- csipetnyi só
- 50 dkg liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 2-3 ek lekvár
- 3 dl tej
- csoki reszelék
Elkészítése:
15 dkg zsírt összegyúrom az 50 dkg liszttel, 2 ek cukorral, 1 cs sütőporral, 3 tojássárgájával és a csipetnyi sóval.
A tésztát 3 egyenlő részre osztom, s 3 egyforma lapot sütök belőle. A legrosszabb lapot összetöröm, hozzáadok 1 ek kakaóport, 2-3 ek lekvárt, majd felöntöm 3 dl forró tejjel, s alaposan elkeverem, majd a két lap közé kenem.
A tetejére a 3 tojásfehérjét a 15 dkg porcukorral gőzön kifőzöm ( folyton kevergetem, s mikor már szép fehér, s ragacsos akkor jó ), s rákenem a tetejére.
Díszítésnek csoki reszeléket szórhatunk rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.