Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kati szelet recept

Kati szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg zsír
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • csipetnyi só
    • 50 dkg liszt
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2-3 ek lekvár
    • 3 dl tej
    • csoki reszelék

    Elkészítése:
    15 dkg zsírt összegyúrom az 50 dkg liszttel, 2 ek cukorral, 1 cs sütőporral, 3 tojássárgájával és a csipetnyi sóval.
    A tésztát 3 egyenlő részre osztom, s 3 egyforma lapot sütök belőle. A legrosszabb lapot összetöröm, hozzáadok 1 ek kakaóport, 2-3 ek lekvárt, majd felöntöm 3 dl forró tejjel, s alaposan elkeverem, majd a két lap közé kenem.

    A tetejére a 3 tojásfehérjét a 15 dkg porcukorral gőzön kifőzöm ( folyton kevergetem, s mikor már szép fehér, s ragacsos akkor jó ), s rákenem a tetejére.
    Díszítésnek csoki reszeléket szórhatunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá