Kata szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag sütőpor
- annyi tejföl,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk
Krém:
- 4 dl tej
- 1/2 dl rum
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek baracklekvár
Tetejére:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS keményre vert habja
- 20 dkg porcukor
- csokireszelék
Elkészítése:
A lisztet eldörzsöljük a zsírral és a sütőporral,majd hozzáadjuk a cukrot,kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét.
A fehérjét tegyük félre, kell majd! Végül a tejföllel gyúrjuk össze könnyű linzertésztává.
Kicsit pihentetjük,majd három egyforma lapot nyújtunk belőle, amit külön -külön sütünk ki a tepsi hátán.
Amikor kisült,az egyik,nem a legszebben sikerült lapot összetörjük és előre elkészített vaníliás tejbe áztatjuk, amibe rumot is teszünk.
A porcukrot kikeverjük a vajjal amely a krémez kell és hozzáadjuk a kakaóport is. Amikor ez a krém kész 2 evőkanál baracklekvárt keverünk bele.
Amikor a kakaós lekváros krém szépen összeállt, hozzáadjuk a tejbe áztatott, összetört laphoz és péppé keverjük és a pépet a megmaradt 2 lap közé kenjük.
A három tojás fehérjéből 20 dkg porcukor hozzáadásával gőz fölött habot verünk és a kész tészta tetejére simítjuk, majd a legvégén a még frissen fölkent habra étcsokoládét reszelünk sajtreszelővel!
CSAK MÁSNAP SZELETELHETŐ!!!