Karnevál szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál liszt
- fél csomag csokis pudingpor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 5 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 2 dl tej
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
A habhoz:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg cukor
- 1-2 csepp citromlé
- csipet só
A mázhoz:
- 2 teáskanál csokoládés pudingpor
- 3 teáskanál cukor
- 2 teáskanál étolaj
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
A krémhez a tejet, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, majd kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat.
A két masszát összekeverjük és a tészta tetejére kenjük.
Az 5 tojás fehérjét a porcukorral, citromlével és sóval gőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk.
A máz hozzávalóit összemelegítjük és a tojásfehérje habra csurgatjuk,majd egy villával belecirógatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.