Karnevál szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál liszt
- fél csomag csokis pudingpor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 5 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 2 dl tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
A habhoz:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg cukor
- 1-2 csepp citromlé
- csipet só
A mázhoz:
- 2 teáskanál csokoládés pudingpor
- 3 teáskanál cukor
- 2 teáskanál étolaj
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
A krémhez a tejet, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, majd kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat.
A két masszát összekeverjük és a tészta tetejére kenjük.
Az 5 tojás fehérjét a porcukorral, citromlével és sóval gőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk.
A máz hozzávalóit összemelegítjük és a tojásfehérje habra csurgatjuk,majd egy villával belecirógatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »