Karnevál szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál liszt
- fél csomag csokis pudingpor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 5 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 2 dl tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
A habhoz:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 25 dkg cukor
- 1-2 csepp citromlé
- csipet só
A mázhoz:
- 2 teáskanál csokoládés pudingpor
- 3 teáskanál cukor
- 2 teáskanál étolaj
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
A krémhez a tejet, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, majd kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat.
A két masszát összekeverjük és a tészta tetejére kenjük.
Az 5 tojás fehérjét a porcukorral, citromlével és sóval gőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk.
A máz hozzávalóit összemelegítjük és a tojásfehérje habra csurgatjuk,majd egy villával belecirógatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

