Isteni szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg porcukor
- 10 ek langyos víz
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 20 dkg puha margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
- 1/2 citrom leve
- 1-2 ek rum
Tojáshabhoz:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 25 dkg porcukor
- tortadara
Elkészítése:
A tészta elkészítése: a tojás sárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet és a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és előmelegített sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.
A krém elkészítése: a tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverünk és elkeverjük a kihűlt péppel. Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet és az 1-2 ek rumot, ez lehet ízlés szerint több, vagy kevesebb. Az elkészült krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
A tojáshab elkészítése: a tojás fehérjéket a porcukorral gőz felett keményre keverjük. Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük, végül tortadarával megszórjuk. Fontos, hogy csak másnap szeleteljük.