Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Isteni szelet recept

Isteni szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 10 ek langyos víz
    • 20 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 20 dkg puha margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 dl tej
    • 2 ek liszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 ek kakaópor
    • 1/2 citrom leve
    • 1-2 ek rum

    Tojáshabhoz:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 25 dkg porcukor
    • tortadara

    Elkészítése:
    A tészta elkészítése: a tojás sárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet és a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és előmelegített sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.
    A krém elkészítése: a tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverünk és elkeverjük a kihűlt péppel. Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet és az 1-2 ek rumot, ez lehet ízlés szerint több, vagy kevesebb. Az elkészült krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
    A tojáshab elkészítése: a tojás fehérjéket a porcukorral gőz felett keményre keverjük. Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük, végül tortadarával megszórjuk. Fontos, hogy csak másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá