Isteni szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 tojás sárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 10 ek langyos víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 20 dkg puha margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 ek kakaópor
  • 1/2 citrom leve
  • 1-2 ek rum

Tojáshabhoz:

  • 5 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • tortadara

Elkészítése:
A tészta elkészítése: a tojás sárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet és a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és előmelegített sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.
A krém elkészítése: a tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverünk és elkeverjük a kihűlt péppel. Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet és az 1-2 ek rumot, ez lehet ízlés szerint több, vagy kevesebb. Az elkészült krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
A tojáshab elkészítése: a tojás fehérjéket a porcukorral gőz felett keményre keverjük. Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük, végül tortadarával megszórjuk. Fontos, hogy csak másnap szeleteljük.