Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tojáshabhoz:
Elkészítése:
A tészta elkészítése: a tojás sárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet és a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és előmelegített sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.
A krém elkészítése: a tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverünk és elkeverjük a kihűlt péppel. Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet és az 1-2 ek rumot, ez lehet ízlés szerint több, vagy kevesebb. Az elkészült krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
A tojáshab elkészítése: a tojás fehérjéket a porcukorral gőz felett keményre keverjük. Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük, végül tortadarával megszórjuk. Fontos, hogy csak másnap szeleteljük.