Holland szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk szódabikarbóna
- 4 ek olvasztott méz
- 1 dl tejföl (kb)
Krémhez:
- 6 dl tej
- 6-7 púpos ek liszt
- 1 púpos ek kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- kakaópor
- 2 cs vaníliás cukor
- baracklekvár
Mázhoz:
- 18 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 cs főzés nélküli puncs pudingpor
- 2 ek tej
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. 6 dl tejjel, 6-7 ek liszttel, 1 ek kristálycukorral főzött krémet készítünk.
25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs vaníliás cukrot teszünk.
A töltés menete: mézes lap – kakaós krém – mézes lap – baracklekvár – mézes lap – fehér krém – mézes lap – máz.
A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.
Tipp:
Ezt a receptet az internetről szedtem le,semmit nem változtattam rajta.Így tökéletes.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.